Terapia vampir Cluj

Noile descoperiri in domeniul dermatologiei au facut sa apara numeroase tratamente revolutionare de infrumusetare, cum este si terapia Vampir, Clujul fiind unul dintre judetele in care clinicile au in oferta de servicii si aceasta procedura.
Din acest articol vei putea afla: in ce consta aceasta procedura, care sunt avantajele si riscurile sale, unde poti merge pentru a avea parte de o experienta de top si cat costa terapia Vampir in Cluj.

Ce este Terapia vampir

Terapia vampir este un tratament modern de regenerare a pielii, cu plasma proprie cu trombocite (Platelet Rich Plasma), iar unul dintre cele mai importante centre din tara, in care se efectueaza terapia vampir, Clujul, este bogat in clinici de top si personal medical specializat in acest tratament.
Terapia presupune recoltarea de sange si imbogatirea cu plachete sangvine (trombocite), dupa care plasma astfel imbunatatita se reintroduce in tesutul cutanat, pentru a-l revitaliza. Pe langa utilizarea acestei terapii in dermatologie si chirurgie estetica, ea a cunoscut un foarte mare succes si in stomatologie, ortopedie, sau ginecologie.

Terapia vampir Cluj: de ce sunt recomandate clinicile din acest judet

Dupa cum s-a spus deja, un important centru din tara unde pot fi efectuate tratamentele de tip terapia vampir este Clujul. Ce este mai special la clinicile de aici? Faptul ca medicii sunt foarte bine pregatiti, aparatura si materialele folosite sunt printre cele mai noi de pe piata si se acorda maxima importanta in privinta celor mai noi tendinte in materie.
De aceea, daca optezi pentru un tratament de tip terapia vampir la clinicile din Cluj-Napoca, poti avea siguranta unor proceduri moderne efectuate in conditii impecabile de siguranta si igiena si ca vei fi tratat asa cum meriti, cu toate deschiderea si implicarea, pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Cum se efectueaza o astfel de procedura

Fie ca optezi pentru terapia vampir in Cluj sau in alte centre medicale din Romania, procedeul este similar. La prima vedere ar putea parea un tratament dureros, dar adevarul este ca terapia vampir nu este nici pe departe atat de inspaimantatoare cum este numele sau.
Pacientului sau pacientei i se recolteaza intr-o eprubeta o cantitate mica de sange (aproximativ 8 ml). Dupa recoltare, sangele este supus unui proces de centrifugare, iar plasma si trombocitele vor fi separate de restul elementelor. Urmeaza etapa in care plasma va fi imbogatita cu aminoacizi si vitamine, dupa care se reintroduce in zona care urmeaza sa fie tratata (in jurul gurii, al ochilor, nasului, in zona decolteului, a mainilor sau a scalpului).
Trombocitele sunt foarte importante in regenerarea si vindecarea celulelor din piele. Ele functioneaza distribuind factori de crestere meniti sa repare procesul de vascularizare, prin doua actiuni specifice: stimuland multiplicarea celulara, dar si ameliorand inflamatiile si impiedicand eliberarea de substante toxice. Trombocitele sunt astfel responsabile cu exigenarea pielii, imbunatatirea procesului prin care creste firul de par si cu stimularea productiei de elastina.

Cine poate apela la Terapia Vampir?

Orice persoana care isi doreste sa aiba un ten mai frumos, mai luminos, mai intinerit, dar care se teme de o interventie chirurgicala in acest sens poate opta pentru aceasta metoda minim invaziva pentru a obtine efectul dorit. Terapia functioneaza pentru pielea imbatranita, riduri, cicatrici, pete, fiind sigura si cu efecte de durata. De asemenea, eficienta sa este dovedita si in cazul celorlalte parti ale corpului (coapse, brate, abdomen etc.), inclusiv in cazul caderii parului
Nu exista o limita de varsta pentru aceasta terapie, ea adresandu-se si persoanelor tinere, care doresc sa previna imbatranirea pielii, dar si celor mature, care vor sa stopeze degradarea tesuturilor sau sa trateze problemele existente.

Care sunt beneficiile terapiei vampir

Acest tratament are o aplicabilitate cu rezultate bune pentru mai multe probleme. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le aduce Terapia Vampir:
• este o interventie care se realizeaza rapid;
• este o interventie fara riscuri si complicatii;
• poate fi folosita in asociere cu alte tratamente;
• rezultatele au, de regula, o durata cuprinsa intre 18 si 24 de luni;
• imbunataeste fermitatea si aspectul pielii;
• reduce imperfectiunile si liniile fine;
• reduce porii dilatati si acneea;
• este un bun tratament pentru vergeturi;
• stimuleaza cresterea parului, daca se actioneaza in zona scalpului;
• se foloseste si pentru rejuvenarea buzelor;
• reduce cicatricile si vindeca ranile;
• diminueaza cearcanele;
• reda chipului o stralucire naturala;
• procedura este indicata si in cazul leziunilor pielii (escare), al arsurilor de grad I si II sau al ulcerelor venoase.

Exista riscuri sau contraindicatii?

Aceasta procedura este una cu riscuri minime, din punct de vedere imunologic, avand in vedere ca plasma este compatibila cu organismul. Exista insa cateva contraindicatii in cazul Terapiei Vampir:
• bolile autoimune;
• infectiile cronice;
• stari de febra;
• afectiuni de coagulare a sangelui;
• dereglari hormonale;
• infectii in zona in care se aplica terapia;
• sarcina si alaptarea.
Ca in cazul oricarei interventii ce necesita ace, exista posibilitatea sa apara mici vanatai in locul de injectare, dar acestea dispar, de cele mai multe ori, in cateva zile. De asemenea, pot aparea usoare procese inflamatorii locale. Este recomandat ca persoanele sa se prezinte pentru interventie doar atunci cand sunt intr-o stare de sanatate buna, minimizand astfel riscurile si ajutand la recuperarea mai rapida.
Dupa procedura, fiecare persoana trebuie sa urmeze indicatiile oferite de medic, printre care cele mai intalnite sunt:
• sa evite soarele pentru cel putin 3 zile de la sedinta efectuata;
• sa nu faca bai la temperaturi mai ridicate;
• sa nu aplice produse cosmetice sau de machiaj pe zona afectata in primele 2 zile.

Cat costa terapia vampir in Cluj?

Preturile pentru terapia vampir in Cluj nu sunt cu mult diferite de cele de la restul clinicilor din tara. Este important insa de precizat ca in costurile interventiei se reflecta multe aspecte: notorietatea si calitatea clinicii, reputatia si experienta medicului, calitatea materialelor utilizate, conditiile oferite.

In concluzie, cine este interesat cat costa terapia vampir in Cluj trebuie sa stie ca preturile variaza si in functie de zona unde se intervine. Spre exemplu, pentru scalp, costurile terapiei vampir sunt mai mari decat in cazul liniilor fine sau al rejuvenarii buzelor. Pentru a afla cu exactitate pretul unei interventii pe care si-o doreste, fiecare trebuie sa contacteze clinica si sa adreseze toate intrebarile pe care le are.