Microneedling Cluj

Tot mai multe persoane se intereseaza de procedura de microneedling in Cluj, despre care au aflat ca este o tehnica simpla pentru o piele mai tanara si mai sanatoasa. Adevarul nu este departe de aceasta afirmatie, iar in acest articol iti vom explica exact in ce consta o astfel de procedura.

Ce este microneedling-ul

Microneedling-ul este un termen din limba engleza care se refera la o procedura minim-invaziva prin care se rejuveneaza si regenereaza pielea, cu ajutorul unui dispozitiv medical, care arata ca un stilou (Dermapen) si este prevazut cu microace de unica folosinta. Acest stilou se numeste Micro-injector si este un sistem de ultima generatie, cu care sunt realizate tratamentele de microneedling in Cluj si peste tot in lume.

Cum se realizeaza procedura de microneedling

Microneedling-ul se mai numeste si mezoterapie fractionata si presupune penetrarea stratului exterior al pielii, la diferite adancimi, pentru a fi stimulata productia de straturi noi de elastina si colagen in piele. Acest proces se numeste neocolageneza sau inductie de colagen. Efectul vizibil va fi cel de intindere si ridicare a pielii, adica de reintinerire.
Sedinta de tratament incepe cu demachierea si dezinfectarea pielii, dupa care, pe zona respectiva, se aplica o crema anestezica, iar in maximum o jumatate de ora se indeparteaza crema anestezica si va incepe procedura propriu-zisa.
Pentru acest tratament se pot utiliza ace de tratament nano, cu 12, 36 sau 42 de microace verticale, de unica folosinta, care sunt sterile si detasabile. Daca numarul acelor este mai mare, este stimulata mai mult producerea de colagen, iar persoana respectiva nu va simti vreun disconfort mai mare fata de folosirea a mai putine microace.
Dupa procedura, trebuie aplicata o crema speciala pentru acest tip de tratament si una cu protectie solara SPF 80+.

Cat dureaza procedura

O sedinta de microneedling in Cluj, ca si in restul tarii, are o durata cuprinsa intre 1,5-2 ore, in functie de zona pe care se intervine.

Este afectata pielea de actiunea microacelor?

Un aparat de microneedling actioneaza prin mii de microintepaturi controlate, producand, dupa cum am explicat deja, o actiune mecanica menita sa reintinereasca fibrele de colagen si elastina, dar, in acelasi timp, procesul de rejuvenare este sustinut si de introducerea unor substante active in profunzimea pielii prin canalele create in acest mod.
Tehnica de microneedling in Cluj, centru recunoscut pentru interventii cu rezultate foarte bune, nu este diferita de metoda care se practica in alte orase din tara. Tratamentul actioneaza asupra primelor 2 straturi de piele – epiderm (la exterior) si derm (la interior), dar penetrarea este bine controlata, pentru a avea acces la derm, locul de unde pornesc numeroase probleme ale pielii.
In acelasi timp, microneedling-ul se bazeaza pe procesul fabulos de autovindecare a organismului. Dupa cum se stie, corpul are o stare de reactie la orice stimul, cu atat mai mult la obiectele ascutite care patrund in piele. Acele foarte mici sunt „simtite” de nervii receptori din piele ca un stimul al leziunii, astfel ca vor fi eliberate noi celule care inchid rana si se transforma in fibre de colagen, creand si fibre capilare ce imbunatatesc circulatia sangelui.
Asadar, este foarte putin probabil ca acele foarte mici sa raneasca tesutul, scopul procedurii fiind acela de imbunatatire a aspectului pielii si o mai buna sanatate a acesteia.

Ce substante sunt introduse in piele

Intr-un astfel de tratament se folosesc, pe langa microace, si coktailuri de substante. Acestea sunt substante de puritate medicala, astfel incat sa fie introduse cu usurinta si sa aiba o eficacitate ridicata: acid hialuronic cu o mica masa moleculara, minerale, vitamine, extracte din plante, oligoelemente.
Substantele insa, sunt foarte mult ajutate de microneedling sa-si faca mai bine efectul, pentru ca sunt unele studii care au aratat ca, fata de aplicarea topica a substantelor, in cazul microneedling-ului absorbtia este mai buna de 3000 de ori.

Cum actioneaza acest tratament

Sunt 3 cai principale prin care actioneaza un astfel de tratament:

1. micro-acele declanseaza mecanismul natural de auto-refacere a pielii, formand colagen nou, ce regenereaza pielea intr-un mod rapid.
2. utilizarea coktailurilor de puritate medicala ce contin substante active sunt absorbite in profunzimea pielii, pentru a o reface;
3. se formeaza noi vase de sange, prin care se imbunatateste circulatia sangelui, pielea fiind mai bine oxigenata.
Doare procedura de microneedling?
Durerea este resimtita de fiecare om intr-un mod diferit, de aceea, daca stii ca de obicei ai o toleranta scazuta la durere, este mai bine sa specifici de la prima consultatie si sa soliciti aplicarea cremei anestezice.
Senzatia resimtita poate fi una de durere usoara, daca nu este aplicata o crema cu efect anestezic, dar, de regula, acest diconfort este tolerat fara probleme.

Ce beneficii sunt obtinute

Procedura de microneedling este destul de versatila, fiind indicata atat in terapiile faciale, cat si in cele corporale. Iata ce probleme se pot trata prin intermediul sau:
• micsorarea porilor dilatati;
• tratarea cicatricilor de dupa acnee;
• tratarea barbiei duble si a gusei;
• estomparea ridurilor fine;
• intinerirea pielii;
• uniformizarea nuantei tenului;
• imbunatatirea elasticitatii pielii;
• tratamentul hiperpigmentarilor;
• ameliorarea vergeturilor;
• imbunatatirea texturii pielii de pe fata si corp.

Cand apar rezultatele

Imediat dupa prima sedinta de microneedling apar si primele rezultate. Este important insa de stiut ca rezultatele vor fi si mai bune odata cu trecerea timpului, pentru ca organismul va procesa substantele introduse si va putea sa regenereze pielea mai bine.
Agentii activi utilizati si profunzimea la care s-a actionat se reflecta in calitatea rezultatului. De regula, efectele definitive vor aparea in 2-3 luni de la efectuarea procedurii.

Pe ce zone se poate efectua tratamentul

Fiind un tratament versatil, se poate aplica pe orice parte a corpului: cearcane, gat, decolteu, brate, abdomen, fese, picioare.
De cate sedinte este nevoie pentru un rezultat optim
Pentru ca fiecare om este diferit, si rezultatele variaza de la o persoana la alta, in functie de raspunsul pielii. In mod normal, este recomandat un protocol de minimum 3 sedinte pentru a se ajunge la rezultatele dorite.
Numarul sedintelor variaza si in functie de zona care este tratata, dar si de complexitatea tratamentului. Spre exemplu, pentru rejuvenare, sunt utile 4-6 sedinte, efectuate in 2-3 saptamani, iar pentru vergeturi, cicatrici si piele lipsita de tonus se recomanda, de regula, 6-8 sedinte sau mai mult de atat, la un interval de 4-6 saptamani.

Care sunt contraindicatiile acestui tratament

Microneedling-ul este contraindicat in sarcina si alaptare, pentru persoanele care au herpes sau alte afectiuni in zona ce trebuie tratata, dar si infectii sau inflamatii, in patologiile de coagulare a sangelui, persoanelor care au tendinta de a dezvolta cicatrici hipetrofice si cheloide, tratamentelor cu anticoagulante, malignitati cutanate, vindecare intarziata sau in bolile cutanate cronice.