Lifting facial Cluj

Nimeni nu poate opri trecerea timpului si urmele vizibile ale acesteia pe piele, insa exista metode prin care efectele imbatranirii tenului pot fi corectate si intarziate cu ani buni, ajutandu-te sa te simti din nou increzatoare in fortele proprii si in farmecul personal. Cu ajutorul unui lifting facial in Cluj te poti bucura de o imbunatatire vizibila a aspectului, iar chipul isi va recapata pentru o perioada tineretea si tonusul pierdut.

Principalele probleme cu care se confrunta in special femeile dupa o anumita varsta, care depinde de factorii genetici si de stilul de viata, este pierderea elasticitatii pielii si a stratului de grasime din unele zone ale fetei, ceea ce duce la aparitia ridurilor, la acumularea de piele in exces in parte de jos a chipului si la aparitia unor asa numite pungi. Procedurile de lifting facial se concentreaza fie pe reducerea volumului de piele, fie pe umplerea cu grasime proprie a santurilor si zonelor in care stratul adipos este deficitar, iar muschii nu mai au tonusul necesar pentru a sustine pielea intinsa si a pastra trasaturile asa cum au fost cu ani in urma.

La clinica noastra din Cluj, liftingul facial se realizeaza in urma unei analize amanuntite a fetei de catre medici specializati in chirurgie estetica si dermatologie. In cadrul consultatiei, medicul apreciaza daca persoana este eligibila pentru operatia de lifting facial si alcatuieste un plan personalizat al interventiei, stabilind zone in care este nevoie de corectii si procedura optima pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Cine poate beneficia de interventia de lifting facial?

Inca de la prima intalnire cu specialistii clinicii, se asigura consilierea si informarea corecta a pacientilor. Vei afla ca liftingul facial nu impiedica trecerea timpului si efectele acesteia pe chipul tau, ci iti poate asigura un aspect intinerit pentru o perioada de cativa ani, prin repozitionarea structurilor profunde ale epidermului si inlaturarea excesului de piele.

Poate beneficia de operatia de lifting facial in Cluj orice persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

  • are pielea lasata, lipsita de elasticitate si tonus;
  • prezinta riduri moderate sau profunde;
  • are santuri nazo-labiale si santuri labio-mentoniere, acele riduri din jurul gurii care dau fetei o expresie trista;
  • este sanatoasa si nu sufera de boli cronice care sa presupuna un tratament zilnic;
  • are asteptari realiste, in sensul ca este constienta ca operatia nu va readuce tineretea pierduta, ci doar ii va imbunatati aspectul fetei pentru cativa ani.

Interventia nu se efectueaza pacientilor care sufera de boli cronice, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, afectiuni care presupun administrarea zilnica de medicamente, deficiente in coagularea sangelui, boli autoimune decompensate, boli psihice cu tratament pe termen nelimitat. Nu sunt eligibili pentru operatia de lifting facial nici fumatorii a mai mult de 10 tigari pe zi. De asemenea, exprimarea unor asteptari nerealiste legate de operatie constituie un impediment.

Cum te pregatesti pentru liftingul facial?

Operatia de lifting facial in Cluj, indiferent ca presupune anestezie locala, sedare profunda sau anestezie generala, presupune o comunicare permanenta intre medic si pacient si necesitatea respectarii intocmai a tuturor indicatiilor specialistilor clinicii pe tot parcursul planului de interventie. Primul pas este efectuarea analizelor de sange, care se realizeaza cu 10-14 zile inainte de operatie.

La femei, liftingul facial nu se face in perioada menstruatiei, deoarece exista riscul unei sangerari abundente, care poate declansa unele complicatii. De aceea, va trebui sa discuti cu medicul si sa tii o evidenta a duratei ciclului menstrual de-a lungul mai multor luni premergatoare operatiei si sa anticipezi data urmatoarei menstruatii.

Pielea fetei si scalpul trebuie pregatite inainte de operatie cu 5-7 zile. Pentru a asigura o curatare cat mai temeinica si o indepartare a eventualelor pericole de infectie postoperatorie, se va folosi la igiena zilnica un sapun si un sampon antimicrobian recomandat de medic.

Medicul care efectueaza procedura trebuie informat in prealabil asupra oricarui tratament pe care il ia pacienta sau pacientul, iar medicamentele trebuie administrate in continuare dupa operatie. Tratamentul va fi intrerupt inainte sau dupa interventie numai la recomandarea medicului.

Doua zile inainte de interventie, persoana trebuie sa aiba grija sa se odihneasca, sa se hraneasca si sa se hidrateze corespunzator. Daca nu locuieste in Cluj, va trebui sa ia in considerare deplasarea cu cel putin 48 de ore inainte de operatie.

Nu se vor folosi produse de machiaj cel putin 3 zile inainte de liftingul facial. De asemenea, orice proceduri de epilare, peeling chimic, tatuaje la pleoape sau sprancene sau microabraziune nu se vor face mai devreme de o luna inainte de interventie.

Pacientul sau pacienta va trebui sa isi verifice agenda pentru ca in termen de o luna dupa realizarea liftingului facial sa nu aiba in program participarea la evenimente mondene sau evenimente sociale.

Etapele realizarii unui lifting facial

Operatia de lifting facial presupune o procedura mai simpla sau mai complexa, in functie de caracteristicile de varsta, aspectul pielii si nivelul de intinerire dorit. Operatia este numita si ritidectomie, intrucat are ca scop inlaturarea ridurilor, pentru obtinerea unui aspect mai tanar al chipului. Indiferent de gradul de complexitate, este o interventie serioasa, cu o importanta deosebita pentru persoana care decide sa apeleze la aceasta procedura pentru imbunatatirea aspectului, de aceea fiecare etapa este esentiala si trebuie respectata intocmai.

Consultatia preliminara

In cadrul acesteia se examineaza persoana, precum si istoricul medical al acesteia si se stabileste daca poate beneficia de un lifting facial la clinica noastra din Cluj. Tot acum se stabileste si un plan de inteventie, in functie de zonele de interes. Se poate interveni in zona superioara, in zona medie sau in zona inferioara a chipului, se pot combina proceduri de complexitati diferite si se pot face chiar mai multe operatii.

In functie de planul intocmit, se explica pacientului in ce consta procedura, la ce trebuie sa se astepte si cum trebuie sa se pregateasca pentru perioada pre-operatorie, respectiv post-operatorie.

Investigatiile inainte de operatie

Ca orice interventie chirurgicala, liftingul facial in Cluj se face doar dupa efectuarea unor analize de sange si investigatii radiologice, cu 10-14 zile inainte de procedura. De rezultatul acestora depinde efectuarea operatiei la data stabilita.

Anestezia

In majoritatea cazurilor, pentru realizarea unui lifting facial este nevoie de anestezie generala, dar se poate apela si la anestezia locala, combinata cu sedarea profunda, in functie de complexitatea procedurilor si de durata acestora.

Interventia chirurgicala in sine

Chirurgul face incizii de marime variabila in jurul urechilor, iar tegumentul este detasat de structurile profunde cu ajutorul laserului de radiofrecventa, tehnica avand un rol important in prevenirea inflamatiilor ulterioare ale tesuturilor.

Se repozitioneaza cu grija pielea peste tesuturile intinse de dedesubt, prin suturi profunde, iar pielea in exces este indepartata. Suturile utilizate sunt foarte fine si nu se indeparteaza ulterior, urmand a se topi in timp.

Se aplica bandaje compresive care au rolul de a mentine tesuturile in contact, de a reduce inflamatia, prevenind acumularea de lichid, si de a sustine fata pentru reducerea disconfortului in timpul recuperarii. Suprafata bandajata poate sa difere la fiecare interventie, in functie de zona operata, de trasaturile pacientului si de preferintele medicului.

Operatia poate dura pana la 3-4 ore, in functie de procedurile suplimentare necesare, cum ar fi lifting de sprancene sau blefaroplastie superioara ori inferioara.

Recuperarea post-operatorie

Pe langa bandajele compresive, se pot folosi in recuperare si tuburi de dren care sa indeparteze excesul local de fluide. Vanataile si inflamatiile pot sa dureze pana la 2-4 saptamani, iar recuperarea completa si reluarea activitatilor obisnuite se poate face dupa o luna sau mai mult.

In primele doua zile dupa interventie, se asigura spitalizarea pentru urmarirea indeaproape a pacientului. Se recomanda repaos la pat in primele zile, apoi in prima saptamana – evitarea efortului. In primele 10-14 zile, pacientul trebuie sa revina la control ori de cate ori o cere medicul, pentru schimbarea pansamentelor.

Durerea si disconfortul sunt normale si se trateaza cu analgezice prescrise de medic. Senzatiile de amorteala si furnicaruri dispar in cateva saptamani. Daca s-au facut suturi vizibile, acestea se scot dupa 7 zile.

Timp de cel putin o luna se vor evita alcoolul, tutunul, baile calde, sauna, efortul mare cu masticatia alimentelor si strambaturile. Dupa 3-4 saptamani, majoritatea pacientilor se pot intoarce la locul de munca.

Tipuri de lifting facial la Cluj

In functie de zona vizata de interventie, liftingul facial poate fi de mai multe tipuri la clinica noastra din Cluj.

Lifting facial mediu

Liftingul facial mediu presupune o incizie la nivelul scalpului, in zona acoperita cu par sau la marginea acesteia, la nivelul tamplelor. Taietura continua pe langa ureche, pe sub lobul urechii si in spatele acesteia pana in zona cu par.

Se realizeaza practic o reconstructie prin repozitionarea pielii, inlaturarea excesului si repozitionarea in diferite puncte de sustinere. Interventia se realizeaza si la nivelul structurilor profunde ale sistemului musculo-aponevrotic superficial, pentru a asigura aducerea pielii intr-o pozitie optima si un aspect intinerit.

Liftingul facial central

Liftingul facial central se efectueaza in acelasi timp cu blefaroplastia inferioara si presupune o repozitionare a zonei din jurul nasului intr-un punct superior cat mai apropiat de marginea orbitei si de limita pometilor, cat mai aproape de regiunea temporala.

Se face o incizie sub pleoapa inferioara, apoi se remodeleaza depozitele adipoase de la nivelul septului orbitar al pleoapei. Procedura implica si o disectie a ligamentului orbito-malar si o mutare a grasimii in aceasta zona, cu rol de umplere a cearcanelor, si o resuspendare a muschiului orbicular la nivelul fasciei temporale. Taieturile se fac si catre zona inferioara, intrucat este necesara o  repozitionare a intregului tesut al obrazului central si al pometilor in puncte cat mai inalte.

Liftingul sprancenelor

Una dintre cele mai solicitate proceduri de lifting facial in Cluj este liftingul sprancenelor. Aceasta se poate realiza, in functie de trasaturile pacientului, prin tehnica standard, de incizie de la o ureche la alta, prin scalp, in spatele liniei parului, sau prin incizie mai mica, in zona tamplelor.

In ambele cazuri se elimina excesul de piele, se lasa grasimea pentru suport, iar suturile se fac in functie de nivelul la care vor fi ridicate sprancenele, stabilit impreuna cu pacienta sau pacientul. Operatia are loc sub anestezie locala sau sub sedare profunda.

Lifting facial pret in Cluj

Operatia de lifting facial, ca orice interventie chirurgicala, implica anumite costuri care pot varia in functie de complexitate, de anestezie si de particularitatile fizice ale fiecarei persoane, care determina proceduri mai mult sau mai putin complicate. O estimare a costurilor si raspunsul la intrebarea legata de lifting facial pret la Cluj vei primi la clinica noastra dupa consultatie si stabilirea planului de interventie de catre medic.

Un pret lifting facial in Cluj porneste de la 5000 de euro, cu toate facilitatile incluse, iar pentru liftingul sprancenelor, tarifele pornesc de la 1000 de euro.

Ce riscuri implica liftingul facial

Desi complicatiile apar foarte rar, ca orice interventie chirurgicala, liftingul facial implica anumite riscuri, de care pacientii afla inca de la consultatia preliminara. In urma interventiei, pot aparea sangerari, infectii, afectarea nervilor faciali (de regula, nervul temporal), asimetria faciala si recuperarea lenta, mai ales la pacientii care fumeaza.

In cazul liftingului sprancenelor, complicatiile se pot concretiza in afectarea nervilor fruntii, ducand la imposibilitatea miscarilor fruntii sau sprancenelor, pierderea temporara a sensibilitatii pielii in jurul cicatricii, caderea parului la marginea cicatricilor, cicatrice vizibile, infectii si sangerare.

Investigatiile preliminare temeinice si respectarea tuturor etapelor procedurii de lifting facial si a tuturor indicatiilor medicului de catre pacient contribuie la diminuarea riscurilor de complicatii in urma interventiei. De asemenea, pregatirea de inalt nivel a personalului medical al clinicii si aparatura de ultima generatie asigura succesul operatiei de lifting facial, in conformitate cu asteptarile realiste ale pacientilor.