Laser CO2 Cluj

Printre tehnologiile noi destinate celor mai fine interventii chirurgicale se numara si metoda cu laser CO2, in Cluj aceasta fiind folosita cu succes in proceduri revolutionare de rejuvenare a pielii. Se obtine o intinerire considerabila a tenului, intr-un mod rapid, simplu si eficient.

Noua tehnologie permite folosirea laserului CO2 atat pentru a inlocui taieturile clasice chirurgicale, cu instrumente precum bisturiul sau electrocauterizarea, cat si utilizarea prin scanner computerizat. Acesta din urma face ca energia laserului sa fie ajustata pentru a permite procedura numita skin resurfacing, adica reintinerirea pielii prin interventii la suprafata acestia, inlaturand riduri, linii de adancime sau pete si pori deschisi. Pielea capata o noua textura, mai neteda, mai fina si este revitalizata prin mecanismele proprii de vindecare.

Care sunt utilizarile laserului CO2?

Ceea ce deosebeste tehnologia cu laser CO2 de metodele chirurgicale clasice sau de electrocauterizare si diatermocoagulare este faptul ca fascicolul laser este extrem de precis, actionand milimetric si difuzand foarte restrans caldura, ceea ce face ca tesutul din jur sa ramana intact. Rezultatul se cuantifica intr-o refacere mai rapida a pielii, cu minime semne nedorite (cicatrici sau diferente de nuanta a pielii), inflamatie si sangerare reduse si durere nesemnificativa in urma interventiei.

Utilizarea chirurgicala a laserului CO2 se poate extinde si la indepartarea diverselor leziuni ale pielii, printre care diferite tipuri de alunite, veruci, papiloame, fibroame, angioame, condiloame, keratoze, siringoame, xantelasme si altele.

Noua tehnologie este de mare ajutor medicilor in interventiile asupra leziunilor multiple sau pe suprafete mari, localizate in zone incomode. De asemenea, se poate utiliza in operatii efectuate la persoanele care poarta stimulatoare cardiace (pacemaker) sau la cele carora nu le este recomandata anestezia.

Dispozitivul functioneaza si pe modul fractional, prin care fascicolul laser principal este impartit in microfascicole de marimea unui punct care patrunde adanc in straturile pielii si provoaca microleziuni de profunzime. In jurul acestora, tesutul vecin este neatins si neafectat, acesta contribuind la procesul natural de vindecare, generand celule noi, viabile, tinere.

Procedura forteaza pielea sa se regenereze cu propriile resurse, vindecandu-se astfel rapid, prin productia masiva de colagen contribuind la reducerea ridurilor fine, la tonifierea pielii si la inlaturarea petelor pigmentare, a cicatricilor si a porilor dilatati.

Ce poti obtine cu procedura de rejuvenare cu laser CO2 in Cluj?

La clinica noastra din Cluj, laserul CO2 se foloseste in procedura de reintinerire a pielii, producand o multime de beneficii la nivelul acesteia. Iata ce avantaje poti obtine apeland la aceasta tehnologie inovativa:

  • rejuvenarea totala a tegumentului fetei prin stimularea productiei de colagen;
  • reintinerirea pielii imbatranite, prin eliminarea ridurilor, a modificarilor de textura, imbunatatirea elasticitatii si tonusului, indepartarea petelor pigmentare;
  • imbunatatirea aspectului mainilor imbatranite pe partea dorsala;
  • inlaturarea cicatricilor rezultate in urma acneilor, interventiilor chirugicale, ranilor etc.;
  • eliminarea vergeturilor;
  • reducerea ridurilor periorale (din jurul gurii) si periorbitale (din jurul ochilor, laba gastei).

Ce presupune intervenția cu laser CO2 in Cluj?

Interventia cu laser CO2 la Cluj se efectueaza in cadrul clinicii noastre dupa o analiza amanuntita a problemelor tenului, in urma careia medicul poate explica pacientului rezultatele posibile si concordanta acestora cu asteptarile pacientului. De asemenea, acesta va primi si explicatii amanuntite cu privire la efectuarea procedurii si recomandarile de urmat.

Procedura se realizeaza sub anestezie topica, locala, pentru reducerea disconfortului. Pentru rejuvenare prin interventii la suprafeta pielii se utilizeaza un dispozitiv care este pozitionat deasupra zonei vizate. Acesta genereaza pulsatii scurte de lumina intensa, patrunzand in straturile superioare ale pielii. La nevoie, in functie de problemele tenului pacientului, se poate recurge si la penetrarea in adancime a pielii.

Imediat dupa interventie, aspectul pielii va fi marcat de roseata si inflamatie, dupa care, in urmatoarele zile, va aparea o crusta subtire pe suprafata, care se va elimina curand. Tenul va ramane mai sensibil pentru o scurta perioada si va fi usor colorat in rosu, pentru a masca aceasta nuanta putandu-se folosi un machiaj special, cu rol de protectie.

Dupa numai 2 saptamani de la efectuarea procedurii cu laser CO2 incepe sa se dezvolte noul strat de piele sanatoasa, intinerita. Persoana poate observa o calitate si o textura semnificativ imbunatatite, un ten intinerit si tonificat.

Pentru o interventie in staturile profunde ale pielii cu laser CO2, se obtin efecte pe termen mai lung, pana la 2 ani de la prima sedinta de tratament. Rejuvenarea cu laser CO2 se poate repeta pentru pastrarea aspectului intinerit pentru mai multa vreme.

Laserul CO2 reprezinta cea mai avansata si mai eficienta terapie de rejuvenare a pielii, prin care se obtin rezultate vizibile, intr-un mod rapid, simplu si eficient, cu disconfort minim si efecte durabile.