Crioterapie Cluj

Orasul cu o vechime de peste 2.000 de ani nu este doar un loc pe care turistii il aleg ca destinatie de vacanta datorita obiectivelor istorice si culturale, ci este un loc in care pacientii pot apela cu incredere la serviciile clinicilor de crioterapie din Cluj, unde au ocazia de a gasi un personal calificat. Astfel, daca iti doresti sa aplici un tratament eficient de indepartare si de vindecare a diverselor leziuni cutanate, poti opta cu incredere pentru aceasta procedura.

Crioterapia, cunoscuta si sub denumirea de tratament cu temperaturi scazute, este o procedura care intra in aria medicinei estetice si care ofera rezultate satisfacatoare in ceea ce priveste procesul de tratare a diverselor imperfectiuni inestetice aflate la nivelul pielii. Produsul folosit cu precadere in cadrul interventiei de acest fel este chiar azotul lichid, eficient pentru indepartarea leziunilor neplacute de la nivelul pielii.

6 avantaje de care ai parte prin intermediul procedurii de crioterapie in Cluj

In cazul in care si tu ai de gand sa apelezi la serviciile clinicilor de crioterapie din Cluj pentru ameliorarea eficienta a diverselor imperfectiuni cutanate, trebuie sa te asiguri, mai inainte de toate, ca te informezi adecvat cu privire la principiul de functionare a procedurii. Din fericire, cuprinde o serie generoasa de beneficii de care poti tine cont.

1. Imbunatateste circulatia sangelui

Unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza textura pielii consta chiar in circulatia sangelui. In cazul in care nu functioneaza adecvat, aparitia diverselor imperfectiuni, cum ar fi acneea, este inevitabila. Din fericire, crioterapia se dovedeste a fi de un real folos pentru cei care isi doresc sa-si imbunatateasca fluxul sangvin. De asemenea, are efecte benefice si asupra sistemului imunitar.

2. Scaderea nivelului de oboseala din corp

Starea de oboseala acumulata de-a lungul timpului in corp poate fi de-a dreptul daunatoare pentru sanatatea generala, ceea ce inseamna ca si nivelul de energie este precar. Vestea buna este ca procedura de crioterapie se dovedeste a fi eficienta in procesul de imbunatatire a starii generale din corp. Astfel, vei scapa de senzatiile nenaturale de oboseala, care iti pot afecta negativ activitatile desfasurate in viata de zi cu zi.

3. Imbunatatirea performantei sportive

Tot mai multi sportivi au inceput sa foloseasca procedura de crioterapie cu scopul de a-si trata diverse leziuni capatate de-a lungul sesiunilor de antrenamente. Daca si tu esti un sportiv de performanta, trebuie sa te asiguri ca ai grija de tine in mod corespunzator, aplicand astfel de tratamente benefice pentru sanatatea corporala.

4. Sporeste nivelul de concentrare

Daca esti in cautarea unei metode prin intermediul careia sa iti imbunatatesti capacitatile cognitive, printre care se numara concentrarea si memoria, crioterapia iti poate veni in ajutor. Cei care au urmat tratamentul, au constatat o indreptare semnificativa a nivelului de productivitate si a puterii generale de concentrare.

5. Combate eficient insomniile

Somnul neodihnitor este motivul aparitiei multiplelor probleme de sanatate, care pun in pericol sanatatea generala a corpului. De asemenea, exista o multime de persoane care dezvolta insomnii, ceea ce le afecteaza semnificativ randamentul in cadrul activitatilor de zi cu zi. Din fericire, crioterapia este o procedura catre care iti poti orienta atentia cu incredere, daca te afli si tu intr-o astfel de situatie.

6. Reuseste sa stimuleze secretia de hormoni

Daca si tu suferi de o dereglare a hormonilor care aduce o contributie negativa in cadrul multor aspecte din viata ta si ai incercat deja toate metodele sugerate de medic, fara sa ofere rezultatele dorite, poti lua in considerare crioterapia, procedura prin inghet. Aceasta are capacitatea de a stimula productia de analgezici naturali, imbunatatind semnificativ modul de functionare a metabolismului.

Ce boli se pot trata prin intermediul crioterapiei?

Exista o multime de boli periculoase care pot afecta semnificativ sanatatea corporala si care pot pune viata in pericol, insa, din fericire, exista o metoda prin care pot fi prevenite sau vindecate: crioterapia.

• Previne aparitia dementei

Fiind o metoda eficienta prin care se reduce nivelul de inflamatie din corp, crioterapia se dovedeste a fi o procedura utila in reducerea riscului de a dezvolta, mai devreme sau mai tarziu, dementa. De fapt, exista chiar studii care atesta faptul ca acest tratament este eficient in reducerea stresului oxidativ, o afectiune care a capatat amploare in ultima vreme.

• Are capacitatea de a preveni si de a trata cancerul

Specialistii confirma proprietatile binefacatoare ale crioterapiei in ceea ce priveste dezvoltarea cancerului. Eliminand eficient factorii inflamatori din corp, tratamentul cu temperaturi scazute este o metoda folosita pentru vindecarea cancerului sau chiar pentru a-l preveni.

• Vindecarea depresiei si a anxietatii

In prezent, exista multe persoane care au fost diagnosticate de catre medicii psihologi cu depresie sau chiar cu anxietate, ceea ce le afecteaza considerabil perceptia asupra vietii. Din pacate, nu exista multe metode disponibile care sa trateze eficient aceste afectiuni, insa crioterapia capata popularitate. Conform studiilor efectuate, riscul de a manifesta depresie sau anxietate a scazut cu 50% pentru cei care urmeaza tratamentul prin inghet.

• Tratarea eczemelor si ameliorarea simptomelor neplacute

Eczema este o alta afectiune inflamatorie, care se manifesta la nivelul pielii si care poate provoca senzatii neplacute de mancarimi sau chiar de piele uscata. Pe langa utilizarea produselor recomandate de medicul dermatolog, poti folosi cu incredere si tratamentul de crioterapie, care amelioreaza treptat simptomele simtite.

• Eliminarea durerilor de cap

Te confrunti prea des cu migrene, care nu te lasa sa-ti desfasori activitatile in tihna si care iti afecteaza productivitatea? Nu esti prima persoana si, cel mai probabil, nici ultima, insa e evident ca gandul acesta nu te linisteste. Din fericire, crioterapia este eficienta si in combaterea durerilor neplacute de cap. Cu toate ca are capacitatea de a le calma, nu dispar complet. Daca intampini situatii dificile, cel mai bine te adresezi medicului specialist pentru a obtine indrumarea adecvata.

In incheiere, crioterapia este o procedura terapeutica eficienta si capabila sa trateze cu succes imperfectiunile aflate la nivelul pielii. Cu toate acestea, performanta sa nu se opreste aici, pentru ca are capacitatea de a ameliora diverse afectiuni si probleme interioare, care inrautatesc treptat sanatatea generala a corpului.