Buzele unei femei au fost dintotdeauna considerate un simbol al senzualitatii si reprezinta un aspect important al atractivitatii personale. Staruri de cinema precum Brigitte Bardot, Sophia Loren si Angelina Jolie au devenit sex-symboluri pentru generatii intregi de admiratori, intrand in topurile frumusetii unor cunoscute publicatii mondene internationale. Sub presiunea psihologica a acestor modele, precum si din dorinta de a deveni mai atractive si, de ce nu, de a incerca sa opreasca trecerea implacabila a timpului si semnele imbatranirii, multe femei apeleaza la marirea buzelor. Injectarea cu acid hialuronic a buzelor in Cluj este o solutie accesibila atat clujencelor, cat si celor care viziteaza ocazional orasul supranumit “inima Transilvaniei”.
Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este un compus care face parte in mod natural din pielea noastra si care se reduce progresiv o data cu inaintarea in varsta, ceea ce duce la aspectul imbatranit. Este folosit pentru reducerea ridurilor din santurile nazo-labiale, a ridurilor verticale de deasupra buzei superioare, precum si la marirea buzelor. Structura substantei este diferita in functie de zona in care este injectata, producatorii tinand cont de rata de resorbtie. Astfel, gradul de polimerizare determina dimensiuni variabile ale particulelor de acid hialuronic, cele mai mari avand o rata de absortie mai mica. Cu cat se absoarbe mai incet, cu atat rezultatul injectarii este mai durabil. Compusul folosit pentru augmentarea buzelor este creat special pentru aceasta zona a corpului. Substanta are rolul de a functiona ca o retea ce contribuie la transferul nutrientilor esentiali din sange in celulele de la nivelul pielii.
In ce consta procedura injectarii cu acid hialuronic?
Cu o zi inaintea injectarii, pacienta va face un tratament cu un antiherpetic, bineinteles la recomandarea personalul specializat al clinicii alese. Inaintea intepaturii, se face o anestezie locala prin aplicarea unei creme. Procedura de injectare cu acid hialuronic in buze la Cluj debuteaza cu restabilirea conturului si proiectiei buzelor, urmate de realizarea formei si volumului acestora, potrivite trasaturilor pacientei. Administrarea se face cu grija, pentru a evita asimetriile buzelor si acumularea depozitelor vizibile sub piele, astfel incat serul sa fie raspandit uniform in contur.
Cum iti protejezi buzele dupa interventie?
Cateva ore dupa interventie se pastreaza efectul anesteziei, ceea ce inseamna ca pacienta nu va simti durerea obisnuita la stimuli precum alimentele fierbinti sau durerea provocata de muscarea propriei buze. Se recomanda asadar precautie in timpul meselor.
Timp de 12 ore se vor evita produsele cosmetice, rujuri, balsamuri, fond de ten, baile prelungite ori sauna, deoarece exista riscul unei infectii cutanate.
Fumatoarele vor tine cont de recomandarea de a nu tine tigara intr-o singura parte a buzelor pe o perioada de 14 zile. Fumatul este de evitat in primele 72 de ore dupa interventie, deoarece nicotina accelereaza absortia acidului hialuronic.
Se mai recomanda hidratarea corespunzatoare, evitarea alcoolului, expunerea la soare, solar, temperaturi extreme, sportul, vizita la dentist pe o perioada de pana la o saptamana dupa injectare.
Daca veti tine cont de aceste reguli minimale de conduita dupa interventie, injectarea cu acid hialuronic a buzelor isi va produce efectul scontat, acela de a corecta micile imperfectiuni si de a infrumuseta chipul, sporindu-va atractivitatea personala. Durata efectului tratamentului va fi de aproximativ sase luni, dupa care poate fi oricand repetat pentru rezultatele dorite.